[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” column_border_radius=”none”]

Hoe werkt Ethereum?

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”2/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” column_border_radius=”none”][vc_column_text]

Nu we hebben besproken wat ethereum is in het ‘Wat is Ethereum?‘, gaan we nu dieper in op hoe het platform onder de motorkap functioneert.

Met behulp van ether, heeft de app niet één entiteit nodig om zijn gegevens op te slaan en te beheren. Om dit te bereiken, leen ether goed van bitcoins protocol en zijn blockchain-ontwerp, maar tweaks het om toepassingen te ondersteunen die verder gaan dan geld.

Ethereum heeft echter als doel het bitcoins ontwerp weg te abstracteren, zodat ontwikkelaars applicaties of overeenkomsten kunnen creëren met extra stappen, nieuwe eigendomsregels, alternatieve transactieformaten of verschillende manieren om de status over te dragen.

Het doel van ethereum’s ‘Turing-complete’ programmeertaal is om ontwikkelaars in staat te stellen meer programma’s te schrijven waarin blockchain-transacties specifieke uitkomsten kunnen besturen en automatiseren.

Deze flexibiliteit is wellicht de belangrijkste innovatie van ethereum, zoals uitgelegd in de gids “Hoe Ethereum slimme contracten werken”.

De etherische blockchain

De structuur van de etherische blockchain lijkt sterk op die van bitcoin, omdat het een gedeelde record is van de hele transactiegeschiedenis. Elk knooppunt op het netwerk slaat een kopie van deze geschiedenis op.
Het grote verschil met ethereum is dat de knooppunten de meest recente staat van elk slim contract opslaan, naast alle ethertransacties. (Dit is veel ingewikkelder dan beschreven, maar de onderstaande tekst zou u moeten helpen uw voeten nat te krijgen.)

Voor elke ethereum-toepassing moet het netwerk de ‘status’ of de huidige informatie van al deze applicaties bijhouden, inclusief het saldo van elke gebruiker, alle slimme contractcode en waar deze allemaal is opgeslagen.

Bitcoin gebruikt niet-uitgegeven transactie-outputs om bij te houden wie hoeveel bitcoin heeft.

Hoewel het complexer klinkt, is het idee vrij eenvoudig. Telkens wanneer een bitcoin-transactie wordt uitgevoerd, ‘breekt’ het netwerk het totale bedrag alsof het papiergeld was, waardoor bitcoins worden teruggegeven op een manier die ervoor zorgt dat de gegevens zich net zo gedragen als fysieke munten of veranderen.

Om toekomstige transacties te maken, moet het bitcoin-netwerk al uw wijzigingen samenvoegen, die als ‘bested’ of ‘niet-bestaand’ worden geclassificeerd. Ethereum, aan de andere kant, gebruikt accounts.

Net als bankrekeningfondsen verschijnen ethertokens in een portefeuille en kunnen worden geporteerd (om zo te zeggen) naar een ander account. Fondsen zijn altijd ergens, maar hebben niet wat je een doorlopende relatie zou kunnen noemen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” column_border_radius=”none”]
Wat is Ethereum?
[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” bg_color=”#ffffff” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”2%” bottom_padding=”3%” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” column_border_radius=”none”][split_line_heading]

Ethereum in 90 seconds

[/split_line_heading][vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-10-percent” column_padding_position=”right” background_color_opacity=”1″ width=”1/1″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none”][nectar_video_lightbox link_style=”play_button_2″ nectar_play_button_color=”Default-Accent-Color” image_url=”24″ hover_effect=”zoom_button” box_shadow=”small_depth” border_radius=”none” play_button_size=”default” video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=lVcgl8t9LIQ”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”top” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/2″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” column_border_radius=”none”][vc_column_text]

Wat is de virtuele ethermachine van ethereum?

Met ethereum, elke keer dat een programma wordt gebruikt, verwerkt een netwerk van duizenden computers het.
Contracten geschreven in een slimme, contractspecifieke programmeertalen worden gecompileerd tot ‘bytecode’, een functie die de ‘etherische etherische machine’ (EVM) wordt genoemd en die kan worden gelezen en uitgevoerd.

Alle knooppunten voeren dit contract uit met behulp van hun EVM’s. Vergeet niet dat elk knooppunt in het netwerk een kopie van de transactie en slimme contractgeschiedenis van het netwerk bevat, naast het bijhouden van de huidige ‘staat’. Telkens wanneer een gebruiker enige actie uitvoert, moeten alle knooppunten in het netwerk het erover eens zijn dat deze verandering heeft plaatsgevonden.

Het doel is hier dat het netwerk van mijnwerkers en knooppunten de verantwoordelijkheid op zich neemt voor de overdracht van de verschuiving van staat naar staat, in plaats van een autoriteit zoals PayPal of een bank. Bitcoin-mijnwerkers valideren de verschuiving van eigendom van bitcoins van de ene persoon naar de andere. De EVM voert een contract uit met de regels die de ontwikkelaar aanvankelijk heeft geprogrammeerd.

Werkelijke berekening op de EVM wordt bereikt door een stack-gebaseerde bytecode-taal (de enen en nullen die een machine kan lezen), maar ontwikkelaars kunnen slimme contracten schrijven in hoog-niveau talen zoals Solidity en Serpent die gemakkelijker voor mensen te lezen zijn en schrijven.

Zoals uitgelegd in onze gids ‘Hoe ethereum mijnbouw werkt’, zijn mijnwerkers degenen die slecht gedrag voorkomen – zoals ervoor zorgen dat niemand zijn geld meer dan één keer uitgeeft en slimme contracten weigeren waarvoor niet is betaald.

Er zijn een paar duizend etherische knooppunten die er zijn, en elk knooppunt is het compileren en het uitvoeren van dezelfde code.

Meer over hoe Ethereum werkt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]