[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” column_border_radius=”none”]

Wat is Ethereum?

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”2/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” column_border_radius=”none”][vc_column_text]

Om de vraag te kunnen beantwoorden ‘Wat is Ethereum?’, helpt het om eerst het internet te begrijpen.

Tegenwoordig worden onze persoonlijke gegevens, wachtwoorden en financiële informatie grotendeels opgeslagen op computers van anderen – in wolken en servers die eigendom zijn van bedrijven zoals Amazon, Facebook of Google. Zelfs dit CoinDesk-artikel wordt opgeslagen op een server die wordt beheerd door een bedrijf dat wordt aangeklaagd voor het bewaren van deze gegevens als daar een beroep op moet worden gedaan.

Deze opstelling heeft een aantal gemakken, omdat deze bedrijven teams van specialisten inzetten om deze gegevens op te slaan en te beveiligen en de kosten van hosting en uptime te verwijderen.

Maar met dit gemak is er ook kwetsbaarheid. Zoals we hebben geleerd, kan een hacker of een overheid zonder uw medeweten ongewenste toegang tot uw bestanden verkrijgen door een service van derden te beïnvloeden of aan te vallen, wat betekent dat zij belangrijke informatie kunnen stelen, lekken of veranderen.

Brian Behlendorf, de maker van de Apache Web Server, is zelfs zover gegaan om dit gecentraliseerde ontwerp de ‘erfzonde’ van het internet te noemen. Sommigen zoals Behlendorf beweren dat het internet altijd bedoeld was om gedecentraliseerd te worden, en een versplinterde beweging is ontstaan ​​rond het gebruik van nieuwe tools, waaronder blockchain-technologie, om dit doel te helpen bereiken.

Ethereum is een van de nieuwste technologieën om aan deze beweging deel te nemen. Terwijl bitcoin PayPal en internetbankieren wil verstoren, heeft ethereum het doel om een ​​blockchain te gebruiken om derde internetpartijen te vervangen – die die gegevens opslaan, hypotheken overdragen en complexe financiële instrumenten volgen.

De ‘Wereldcomputer’

Kortom, ethereum wil een ‘Wereldcomputer’ zijn die zou decentraliseren – en sommigen zouden debatteren, democratiseren – het bestaande client-servermodel.
Met ethereum worden servers en clouds vervangen door duizenden zogenaamde “nodes” van vrijwilligers van over de hele wereld (en vormen zo een “wereldcomputer”).

De visie is dat ethereum deze functionaliteit overal ter wereld mogelijk zou maken voor mensen overal ter wereld, waardoor ze kunnen concurreren om diensten aan te bieden bovenop deze infrastructuur.

Door een typische app store bladeren, bijvoorbeeld, ziet u een verscheidenheid aan kleurrijke vierkanten die alles vertegenwoordigen, van bank- tot fitness- tot berichten-apps. Deze apps vertrouwen op het bedrijf (of een andere externe service) om uw creditcardgegevens, aankoopgeschiedenis en andere persoonlijke gegevens op te slaan – ergens in het algemeen op servers die worden beheerd door derden.

Uw keuze van apps wordt uiteraard ook beheerd door derden, aangezien Apple en Google de specifieke apps die u kunt downloaden, onderhouden en beheren (of in sommige gevallen censureren).

Neem het voorbeeld van een online documentservice zoals Evernote of Google Docs. Ethereum, als alles volgens plan verloopt, zou de controle over de gegevens in dit soort services aan de eigenaar en de creatieve rechten van de auteur teruggeven.

Het idee is dat één entiteit niet langer controle over uw aantekeningen heeft en dat niemand plotseling de app zelf kan verbannen, waardoor al uw kladblokken tijdelijk offline worden gezet. Alleen de gebruiker kan wijzigingen aanbrengen, niet een andere entiteit.

In theorie combineert het de controle die mensen in het verleden hadden over hun informatie met de eenvoudig toegankelijke informatie die we in het digitale tijdperk gewend zijn. Telkens wanneer u bewerkingen opslaat of opmerkingen toevoegt of verwijdert, maakt elk knooppunt in het netwerk de wijziging door.

Het is vermeldenswaard dat het idee is opgevuld met scepticisme. Hoewel de apps mogelijk lijken te zijn, is het onduidelijk welke blockchain-applicaties echt nuttig, veilig of schaalbaar zullen blijken te zijn en of ze ooit zo gemakkelijk te gebruiken zullen zijn als de apps die we vandaag gebruiken.

Lees hier meer over wat is ethereum.[/vc_column_text]

Wat is Ethereum?
[/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/3″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” column_border_radius=”none”][split_line_heading]

Ethereum in 90 seconden

[/split_line_heading][nectar_video_lightbox link_style=”play_button_2″ nectar_play_button_color=”Default-Accent-Color” image_url=”24″ hover_effect=”defaut” box_shadow=”none” border_radius=”none” play_button_size=”default” video_url=”https://www.youtube.com/watch?v=MUndhz0xHOs”][/vc_column][/vc_row]